GK: What is the oldest mountain range in India?

01. For which crop is muck best suited?
Answer:- Cotton

02. Which foreign invader stole the “Kohinoor Diamond” and the “Peacock Throne” and brought it home?
Ans:- Nadirshah

03. What is the oldest mountain range in India?
Ans:- Aravalli Ranges

04. Approximately what percentage of the earth’s surface is water?
Answer: -71%

05. Which country shares India’s longest land border?
Rep:- Bangladesh

06. What is the biggest planet in our solar system?
Answer: – Jupiter

07. Which river is called ‘Sorrow of Bihar’?
Ans:- Kosi

08. What odorous substance is mixed in the gas cylinders to detect a gas leak?
Ans:- Ethyl mercaptan

09. Which gas has the highest percentage in the atmosphere?
Answer: – Nitrogen

10. What condition is the Konark Sun Temple in?
Ans:- Odisha

11. Bangladesh was extracted from which country in 1971?
Re:- Pakistan

12. What is the meaning of WWW in computer language?
Answer: – World Wide Web

13. How many bytes are in a kilobyte (KB)?
Answer:- 1024 bytes

14. Who presided over the historic 1929 session of the Indian National Congress?
Ans:- Jawaharlal Nehru

15. Who was Bhagat Singh’s accomplice in throwing a bomb at the Central Assembly?
Ans:- Batukeshwar Dutt

16. When did the Muslim League first demand the partition of India?
Answer:- 1940

17. Who published Commonweal magazine?
Ans:- Annie Besant

18. Who is the only Indian to have received the Nobel Prize in Economics?
Ans:- Amartya Sen

19. With whose efforts was the Widows Remarriage Act made in 1856?
Ans:- With the efforts of Ishwar Chandra Vidyasagar

20. Where did Lord Canning announce the rule of the Crown in India at court held in November 1858?
Ans:- At the court held in Allahabad

Amazon Gives Chance To Earn Thousands Today Just Answer These Questions

What is the first state to become the language base in India?

Imp GK: What mineral is found in monazite sand?

Comments are closed.